10x10artist plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer  X

Eric de Haan

Amsterdam, Nederland
Eric de Haan, wiens vader grafisch ontwerper was en in zijn vrije tijd veel schilderde, ging als kind vaak mee om buiten te tekenen en schilderen. Hoewel de natuur en alle bijzondere levensvormen Eric’s belangstelling hadden – hij had ook wel bioloog willen worden – leek de kunstacademie een meer logische keuze. Van 1965 tot en met 1975 volgde hij enkele avondopleidingen op Artibus te Utrecht. Hij werkte daarnaast als etaleur/grafisch ontwerper. In 1972 wilde hij iets anders doen en begon als creatief therapeut in de psychiatrie, daarnaast is Eric altijd blijven tekenen. Hij had in de loop der jaren vele exposities met zijn kleurpotloodtekeningen. In de negentiger jaren wilde hij meer kleur in zijn werk en begon op aanraden van een vriend te werken met olieverf. Om de techniek goed te leren volgde hij enkele jaren lessen bij een fijnschilder. De laatste jaren is Eric geboeid door de mogelijkheden en kleurintensiviteit van olieverf, vrijwel nog uitsluitend met deze techniek bezig.

 

Eric heeft een voorkeur voor het maken van figuratieve, thematische series

Omdat de techniek tijdrovend is, duurt het vaak lang voor een serie compleet is.

De natuur en alles wat daarmee samenhangt is altijd een belangrijke inspiratie bron in zijn werk. Zijn werk valt niet direct onder een noemer te brengen, je zou het magisch realisme kunnen noemen maar liever gebruikt Eric de term – fantastisch realisme –

Eric nodigt je als het ware uit even een andere, sprookjesachtige wereld binnen te stappen waar fantasie en werkelijkheid elkaar ontmoeten.

 

website: www.ericdehaan.eu

instagram: @fantastisch.realisme

Eric de Haan
Nr. 1 Haan, de
olieverf
Eric de Haan
Nr. 2 Haan, de
olieverf
Eric de Haan
Nr. 3 Haan, de
olieverf
Eric de Haan
Nr. 4 Haan, de
olieverf