10x10artist plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer  X

Blog

Atelier Alison Bass

Blog: de kunstenaar: Alison Bass

Alison Bass is een veelzijdig kunstenaar. Ze is Engelse en woont en werkt in Amsterdam sinds 1991. Alison werkt in het onderhoud- en reparatie-atelier van Madame Tussauds in Amsterdam. Daarnaast restaureert zij wassen beelden in haar eigen atelier. Voor 10x10artist maakte de kunstenares een serie prachtige werken met afbeeldingen van vogels, insecten en reptielen. Deze 10x10artist-kunstwerken zijn te zien bij Kunst & Quiche in Badhoevedorp. En natuurlijk op 10x10artist.com. Lees meer…..

 

Villa Isola ET SchetsBlog: tropical modernity in Bandung, Arnhem en Zandvoort

Architect Charles Prosper Wolff Schoemaker (1882-1949) is een inspiratiebron van Erik Timmermans. Villa Isola geldt als een hoogtepunt van de Nederlandse (koloniale) architectuur. Schoemaker was niet alleen architect, maar ook ondernemer, schilder, beeldhouwer en docent. Hij hield er een bijzonder leven op na. Erik bezocht de tentoonstelling Tropical Modernity in Arnhem en maakte een 10x10artist-werkje dat te zien zal zijn tijdens de 10x10artist-tentoonstelling in het Zandvoorts Museum vanaf 18 juni 2017. Lees meer…..

 

 

 

AO Sacha BBlog: de koper. Sacha Bödicker: warme kleuren en natuur

Sacha Bödicker is een regelmatige bezoeker van de activiteiten van Atelier Open. Ze is als een blok gevallen voor het 10x10artist-concept. Lees het artikel waarin Sacha vertelt over haar keuze uit het ruime 10x10artist-aanbod. Met kunst van Angelo ZanellaJudith Koning en Ninette Koning stelde zij haar eigen kunstwerk samen. ‘10X10artist maakt kunst laagdrempelig’.

 

herman-mulder-08Blog: Het lijnenspel van Herman Mulder

Kunst maken is heerlijk, naar kunst kijken ook! Kunst roept vragen, herinneringen of verwondering op, het stimuleert tot nadenken, het inspireert… Zo divers als kunstenaars en kunstwerken onderling kunnen zijn, zo eenduidig is de overeenkomst: een goede kunstenaar heeft een authentieke stijl. Achter die stijl gaat meestal een levenslange interesse, passie of zelfs obsessie schuil. Herman Mulder maakt naast grafisch werk, zoals linosneden, litho’s en etsen, ook schilderijen en tekeningen. AO heeft Hermans’ prachtige en inspiratievolle werk al meerdere keren geëxposeerd. Ook maakt Herman werken voor 10x10artist. Lees in een blog op atelieropen.nl wat kunstenaar Herman Mulder beweegt.