10x10artist plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer  X

De kunstenaar: Alison Bass

Alison Bass is een veelzijdig kunstenaar. Ze is Engelse en werkte in Londen en Sydney als etaleur en hoedenmaker. Zij reisde meer dan tien jaar de wereld rond, voordat zij haar hart verloor aan Amsterdam. Ze woont en werkt in Amsterdam sinds 1991.

 

Alison werkt in het onderhoud- en reparatie-atelier van Madame Tussauds in Amsterdam. Daarnaast restaureert zij in haar eigen atelier wassen beelden die in kerken en musea staan. De kunstenares is altijd met haar handen bezig om iets te creëren. Van natuurlijke materialen zoals papier-maché, karton, ijzerdraad tot was en gips.

 

Atelier Alison BassIn haar atelier laat ze de nieuwste hoofden van wassen beelden zien, die ze heeft gemaakt voor een kerststal. Een aantal beelden wordt gerestaureerd, anderen worden nieuw gemaakt met behulp van de oorspronkelijke mallen. Alison restaureert ook de handen van de beelden. De kleding wordt gemaakt door iemand anders. Ze praat met veel enthousiasme over alle projecten waar ze mee bezig is.

 

Alison is ook begonnen met een serie schilderijen rond het thema Water. ‘De natuur, lichtval en kleur inspireren mij: ze bepalen mijn stemming. Als ik schilder voel ik een innerlijke kalmte die heel prettig is.’ De schilderijen wil ze over een paar maanden exposeren. Wellicht dat we een mooi plekje voor haar vinden bij TOON of bij Kunst & Quiche.

 

Voor 10x10artist maakte de kunstenares een serie werken met afbeeldingen van vogeltjes en exotische insecten en reptielen. Deze 10x10artist kunstwerken zijn te zien bij Kunst & Quiche in Badhoevedorp. En natuurlijk op 10x10artist.com.