10x10artist plaatst cookies uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren. Lees meer  X

  7 juni Kelderexpositie TOON: Judith Koning & Iete Valkema

  Vanaf 7 juni exposeren Judith Koning en Iete Valkema in de Toon-Kelder. De openingsborrel vindt plaats op zondag 11 juni van 16.00 tot 18.00 uur, Jan Evertsenstraat 8 in Amsterdam.

  ————————————————————————————

  Judith Koning is één van de 10x10artist kunstenaars die exposeren bij TOON. 10x10artist is een project van Atelier Open. Circa 80 kunstenaars doen mee aan 10x10artist. Een zestal 10x10artist-kunstenaars doet mee aan de door Atelier Open te organiseren exposities in de kelder van Podiumwinkel TOON. Elke maand kiest een van de participerende 10x10artist-kunstenaars een jonge kunstenaar of maker uit om samen de kelder in te richten met hun werk. Judith heeft gekozen voor het jonge talent Iete Valkema.

  ————————————————————————————-

  Judith Koning werkt graag met materialen die al een leven en geschiedenis hebben. Materiaal met schade en levenservaring. Alles kan haar inspireren. Ruimte. Een woord. Een gevoel. Elk thema behandelt zij persoonlijk en met een glimlach naar de regels van het spel. Het werk van Judith heeft humor, eigenheid en is verrassend dichtbij. Voor deze expositie heeft Judith Koning zich laten inspireren door de humoristische fantasiewereld in het schilderij ‘Antonius drieluik’ van Jeroen Bosch.

  ————————————————————————————–

  iete

  Iete Valkema 2002 is geboren in Amsterdam. Ze woont in Schagen. Iete heeft een goed gevoel voor vormgeving. Ze maakt prachtig werk met textiel, wol en papier. In de kelderexpositie toont ze een variatie aan hangers van macramé. Bijvoorbeeld met een mok van porselein, voor een waxinelichtje of een kleine vetplant. Iete en Judith hebben elkaar in Schagen voor het eerst ontmoet toen Iete 4 jaar was en Judith 36. Er is herkenning en een soort van automatische klik in creativiteit. Los van elkaar zitten ze graag in de knoop. Letterlijk en figuurlijk. Met draad, katoen en naaigaren. Beide kunnen zich vastgrijpen in een creatief proces, ontsnappen aan de werkelijkheid in hun eigen creatieve hoofd. Judith vindt het heel inspirerend wat Iete doet en herkent zichzelf ook in haar werk. Zij stelt Iete graag aan u voor! Samen scheppen Judith en Iete op initiatief van Atelier Open een duo-expositie in de kelder van TOON.

  ————————————————————————————–

  www.10x10artist.com

  www.atelieropen.nl

  www.toon-amsterdam.nl

  www.judithkoning.nl